Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę, kawałek selera i pora. Dodajemy także kostkę rosołową i przyprawiamy pieprzem. W razie, gdy wywar jest za mało słony dodajemy Kucharka. Gdy warzywa zmiękną, wywar przecedzamy przez durszlak (warzywa odkładamy). Do przecedzonego wywaru wkładamy pstrąga i gotujemy ok. 15 min. Ostrożnie wyciągamy rybę z wywaru i wykładamy do podłużnego, głębokiego naczynia. Do naczynia wykładamy również warzywa z wywaru i pokrojoną w plastry cytrynę. Pół litra wywaru ponownie przecedzamy przez sitko i dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy do czasu rozpuszczenia żelatyny. Po rozpuszczeniu żelatyny, wywar wylewamy do naczynia z rybą i warzywami. Studzimy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !