Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z francuskiego ciasta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z francuskiego ciasta

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy. Kroimy na paski , paski kroimy na trzy kawałki i wśrodku rozcinamy pasek o długości około 3 cm.
Krok 1 - Faworki z francuskiego ciasta foto
2
Z gotowych pasków formujemy faworki układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy dosłownie aż faworki będą miały złoty kolor.
Krok 2 - Faworki z francuskiego ciasta foto
3
Gotowe faworki wykładamy na talerz lub paterę i posypujemy cukrem pudrem. Szybko i smacznie mamy upieczone faworki.
Smacznego !
Krok 3 - Faworki z francuskiego ciasta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.01.2013 00:18
szybko i smacznie
miki47 10.11.2012 21:04
mniam
cooleczka 13.09.2012 17:32
ciekawy pomysł
owca441 20.06.2012 16:06
ładne
owca441 20.06.2012 16:06
ładne
Anna152 19.06.2012 08:33
pycha
Jodaj 15.06.2012 06:41
super :)
Robert10 27.05.2012 10:59
pyszności
eli82 03.05.2012 20:53
świetne
eli82 03.05.2012 20:53
świetne
ewaa 29.04.2012 21:35
super
dianix 04.04.2012 11:00
także takie robię
Ada-Gaba 26.03.2012 21:51
extra
Ewelina47 24.03.2012 20:50
szybko i słodko
Mysiunia 14.03.2012 19:40
dobry pomysł na błyskawiczne ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak