Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
buraki 1 szt
brukselka 30 dag
marchewka 2 szt
brokuły 40 dag
ciasto francuskie opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w cieście francuskim

Tak naprawdę można do tego użyć wszystkiego, co ma się w lodówce. Wykładamy na blachę ciasto francuskie, na to wykladamy warzywa (ja wcześniej ugotowałam je na parze). Można drugim ciastem francuskim przykryć warzywa i zrobić taką kieszonkę. Ja na warzywa polałam odrobiną oliwy z oliwek i popruszyłam parmezanem. Piekłam w 200 stopniach aż ciasto francuskie było odpowiednie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 08.08.2012 18:04
uwielbiam takie jedzenie
eli82 18.03.2012 09:04
robię podobne, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak