Sposób przygotowania

Kurczaka porcjujemy, myjemy i robimy wywar jak na rosół. Dadajemy marchewki, seler i pietruszkę. Rosół przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem. Rosół gotujemy tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie. Jajka gotujemy na twardo, a groszek odsączamy z wody. Z gotowego rosołu wyjmujemy warzywa i mięso. Przelewamy przez sitko i dodajemy żelatynę. Mieszamy szybko do czasu rozpuszczenia żelatyny. Warzywa kroimy w plastry, jajka też w plastry a mięso rwiemy. Do pojemniczków wkładamy mięso, warzywa, groszek, jajko i zalewamy wywarem z żelatyną. Odstawiamy do czasu, aż zalewa się ściągnie i powstanie galaretka. Do jedzenia wyjmujemy z pojemników i przyozdabiamy natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !