Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
ocet 10 % 1 szklanka
woda 2 szklanki
cukier 2 łyżki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w occie

Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Wciskamy czosnek i wlewamy przyprawę maggi. Wbijamy całe jajko i dosypujemy bułkę tartą. Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy kulki. Tak przygotowane kotlety smażymy na złoty kolor. W garnku gotujemy ocet, wodę. Wsypujemy cukier, liście laurowe, ziele angielskie i sól. Cebulę kroimy w krążki. Gotowe klopsy wkładamy do głębokiego naczynia. Na wierzch wykładamy cebulę i zalewamy gorącą zalewą. Gdy zalewa ostygnie przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.03.2012 22:27
ciekawe, też nie jadłam takich
1j1o1l1a1 14.03.2012 15:00
nie jadłam jeszcze takich :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak