Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami posypane cukrem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
mąka 1-2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
drożdże 3 dkg
jabłka 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami posypane cukrem

Do letniego mleka dodać drożdże, cukier waniliowy oraz mąkę. Trzepaczką ubić ciasto. Powinno być gęste jak śmietana. Odstawić na 40-50 minut do wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie, dodać obrane i utarte na tarce o dużych oczkach jabłka. Starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać niewielkie placuszki, smażyć na rumiano z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.01.2014 13:05
przepyszne racuszki
plocia 26.07.2013 23:25
Pyszne są, też takie robię
Seba 17.07.2013 08:38
lubimy racuchy
alaaa 12.06.2013 22:03
z jabłkami to chyba najlepsze
kala9287 11.02.2013 12:38
uwielbiam
kala9287 11.02.2013 12:38
super przepis
kate.500 18.01.2013 08:34
pycha
PaniMISIOWA 06.07.2012 21:23
moje ulubione
Robert10 13.05.2012 14:07
pyszne
RenataZ-et 13.05.2012 11:07
smak z dzieciństwa :)
Ada-Gaba 12.05.2012 17:00
dobre
Kuchareczka2 06.05.2012 10:48
pycha
irenka 02.05.2012 22:56
pyszne,uwielbiam
Andysz 24.04.2012 09:44
rewelacyjne;))
smakowita 20.04.2012 10:06
pyszne placki
zdzichu 09.04.2012 09:53
smacznie wyglądają
olkaaa 31.03.2012 10:56
uwielbiam
zdzichu 26.03.2012 12:51
bardzo smaczne
Adamorek 20.03.2012 10:39
klasyczne placuszki
smakowita 14.03.2012 15:44
pysznie wyglądają
Anulka75
Anulka75 14.03.2012 15:29
często robię, polecam gorąco!!!
motyl 14.03.2012 15:05
extra można dodać zamiast tartych jabłek pokrojone na plasterki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak