Sposób przygotowania

Do ciepłego mleka dajemy drożdże i 1 łyżkę cukru i odstawiamy do ciepłego miejsca, aby wyrosło. Jabłka obieramy, ścieramy na drobny oczkach, dodajemy cukier waniliowy i przesmażamy na wolnym ogniu, aby było gęste, chłodzimy. Na stolnicę dajemy mąkę i palmę, siekamy. Następnie dodajemy cukier, jajko i wyrośnięte drożdże. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 1/2 godz. do lodówki. Jak ciasto zacznie pękać to dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy w kształcie koła i kroimy na 8 części. Na szerszy brzeg dajemy usmażone jabłka i zwijamy rogaliki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni na rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    śliczne!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    prześliczne te rogaliczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pięknie zawinięte :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyglądają niezwykle apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ smacznie one wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Czy mogę się poczęstować? ;) Wyglądają super!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne i apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    apetyczne lubię takie wypieczone
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    są na pewno bardzo smaczne
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    rewelacyjne rogaliki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne rogaliki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !