Sposób przygotowania

Mąkę wsypujemy na stolnicę. Do mąki dodajemy miękkie masło, żółtko jajka, śmietanę i szczyptę soli oraz proszek do pieczenia. Z przygotowanych składników zagniatamy ciasto. Mak sparzamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Łączymy z makiem a następnie dodajemy do ciasta i ponownie zakładamy. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy różne kształty ciasteczek. Przygotowane ciasteczka dajemy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 170 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe połączenie smaków:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ale wymysliłaś:) smakowicie się zapowiada.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszą specyficznie smakować .
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe smakowe krakersy
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !