Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka do obiadu.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 kg
mąka 4 dkg
śmietana 150 g
sól
pieprz
cukier
ocet
Wywar: 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka do obiadu.

Fasolę dokładnie opłukać, a następnie obrać z włukien . Pokrajać ukośnie, zalać niewielką ilością gorącej wody tak aby woda zakryła fasolę i gotować pod przykryciem do miekkości. Miekką fasolę osolić dodać cukier, podprawić mąką rozmieszaną z zimnym wywarem, zagotować dodać ocet, pieprz. Połączyć ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.07.2013 08:14
Smakowita.
Wafelek2601 31.08.2012 08:23
Super
fictor123 08.06.2012 09:09
lubie
anja3107 14.03.2012 11:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak