Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1/2 szklanki
pomidory małe 3 szt
papryka czerwona 1 szt
cebua czerwona 1 szt
kolendra 1/3 pęczka
czosnek 1 ząbek
olej 6 łyżek
natka pietruszki 1/3 pęczka
sok z cytryny 1 łyżka
Kminek mielony Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż 1/2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

Paprykę myjemy,przekrawamy na pół,odrzucamy gniazda nasienne i kroimy paprykę w cienkie paseczki. Soczewicę opłukujemy na sicie po czym gotujemy w lekko osolonym wrzątku (nie rozgotować!). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę,to samo robimy z pomidorami (pestki usuwamy). Zioła siekamy. Czosnek również, mieszamy go z olejem,sokiem z cytryny oraz z przyprawami. Wszystkie składniki na koniec łączymy z ryżem i tuńczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 28.03.2012 09:58
extra
Wacław 19.03.2012 09:15
smaczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak