Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć i osuszyć.
Olej wlać do miski, dodać miód i wymieszać. Cytrynę sparzyć, z jednej zetrzeć skórkę. Z obu cytryn wycisnąć sok, dodać startą skórkę i przyprawy. Wymieszać z olejem. Mieszanką posmarować skrzydełka, zostawić na godzinę.
Po tym czasie skrzydełka ułożyć na blaszce, polać resztą marynaty, piec ok. 45 - 60 minut w temperaturze 175 st.
Podawać z ziemniakami np. pieczonymi z mięsem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre do ogryzania...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smakowite połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Chyba muszę zacząć kupować skrzydełka, bo w Twoim wykonaniu wyglądają bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    to pewnie na grilla się nada! :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !