Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz pieczarkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula 1 duża
ryż 200 g
oliwa
koncentrat pomidorowy 50 g
pasta paprykowa do smaku
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
papryka mielona do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz pieczarkowy

Ugotować ryż. Pieczarki utrzeć na tarce z największymi oczkami, cebulę drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć pieczarki z cebulą - odparować, doprawić pastą pomidorową, cukrem, czosnkiem, chili, kminkiem, ziołami i pieprzem.
Dodać pastę paprykową i mieloną paprykę.
Podlać odrobinką wody, dodać ryż i dokładnie wymieszać.
Gorący paprykarz włożyć do słoiczków, ciasno upychając, i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.02.2013 21:23
bardzo ciekawa potrawa
JaPaqc 28.04.2012 00:10
smaczne
Grażyna13 25.04.2012 09:53
Pomysłowy i smaczny :)
SylwiaMagdaSabin 11.04.2012 17:38
a to nowość super
Aneta41 29.03.2012 19:37
takiego jeszcze nie jadłam
Habibi 14.03.2012 23:28
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak