Sposób przygotowania

Ugotować ryż. Pieczarki utrzeć na tarce z największymi oczkami, cebulę drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć pieczarki z cebulą - odparować, doprawić pastą pomidorową, cukrem, czosnkiem, chili, kminkiem, ziołami i pieprzem.
Dodać pastę paprykową i mieloną paprykę.
Podlać odrobinką wody, dodać ryż i dokładnie wymieszać.
Gorący paprykarz włożyć do słoiczków, ciasno upychając, i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    takiego jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    a to nowość super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pomysłowy i smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo ciekawa potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !