Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie umyć,osuszyć , natrzeć zewnątrz oraz w środku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Pomarańcze wyszorować,osuszyć,zetrzeć z jednej skórkę i natrzeć nią całego kurczaka .Z obydwóch owoców wycisnąć sok i polać nim ptaka zewnątrz i w środku.Kurczaka w pojemniku położonego piersiami na dół zafoliować lub szczelnie zamknąć i wstawić na całą noc do lodówki. Przełożyć do naczynia do zapiekania ,polać marynatą wymieszaną ze stopionym masłem i piec w 170-180 stopniach przez ok. 2 godziny .Ptaka należy często polewać powstałym sosem i kilka razy obracać na drogą stronę .Kurczaka ułożyć na półmisku i udekorować pokrojoną pomarańczą. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudownie rumiany ten kurczaczek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    połknąłbym go ale chyba nie w całości;)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taką skórkę zjadłabym z chęcią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !