Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z marchewką i koprem włoskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 160-200 gram
koper włoski 1/2 szt
marchew 1 szt
cebula 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z marchewką i koprem włoskim

Kroki postępowania

1
Pokrojony w cienkie plastry koper i marchewkę wrzucić na patelnię do lekko podsmażonej cebuli. Dodać pokrojoną w plasterki cukinię.Mieszając poddusić na małym ogniu ok.5 min.
Krok 1 - Makaron penne z marchewką i koprem włoskim foto
2
Mieszając poddusić chwilę na małym ogniu.Przyprawić solą i pieprzem i dusić jeszcze ok.8min.Jarzyny powinny być miękkie,ale jędrne.Odstawić z ognia i przykryć pokrywką.
Krok 2 - Makaron penne z marchewką i koprem włoskim foto
3
W międzyczasie ugotować makaron w/g zaleceń producenta.Makaron powinien być ugotowany al dente.
Krok 3 - Makaron penne z marchewką i koprem włoskim foto
4
Przecedzony,gorący makaron wrzucić do podduszonych jarzyn.Trzymając patelnię na małym ogniu dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
Krok 4 - Makaron penne z marchewką i koprem włoskim foto
5
Gotowe danie podawać gorące, zaraz po przyrządzeniu. Posypać z wierzchu zielonym koperkiem/ lub inną zieleniną/
Krok 5 - Makaron penne z marchewką i koprem włoskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak