Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ,ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.Żeberka podzielić na porcje,posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i obsmażyć na rumiano z każdej strony.Podlać gorąca wodą i dusić do miękkości. Sos zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką i w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Zimne ziemniaki pokroić na kawałeczki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolorek. Porcje na talerzach posypać suszoną natką pietruszki .

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !