Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone Żeberka Podane z Smażonymi Ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
ziemniaki 1 kg
sól do smaku
oliwa do smażenia
śmietanka 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone Żeberka Podane z Smażonymi Ziemniakami

Ziemniaki obrać ,ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.Żeberka podzielić na porcje,posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i obsmażyć na rumiano z każdej strony.Podlać gorąca wodą i dusić do miękkości. Sos zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką i w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Zimne ziemniaki pokroić na kawałeczki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolorek. Porcje na talerzach posypać suszoną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.08.2012 17:40
super
PaniMISIOWA 05.07.2012 21:33
pyszne!
smakowita 14.03.2012 12:20
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak