Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
kremówka 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta

Kroki postępowania

1
żelatynę zalewamy zimną wodą i czekamy , aż napęcznieje
Krok 1 - Panna Cotta foto
2
Mleko podgrzewamy ze śmietanką , nie gotujemy , gdy jest dobrze ciepłe wsypujmy cukier i mieszamy , aż się całkowicie rozpuści .
Krok 2 - Panna Cotta foto
3
Napęczniałą żelatynę stawiamy na wolnym ogniu i podgrzewamy ciągle mieszając , aż się ładnie rozpuści , nie możemy dopuścić do zagotowania .
Krok 3 - Panna Cotta foto
4
mleko ze śmietanką zagotowujemy i szybko ściągamy z palnika , dodajemy rozpuszczoną żelatynę , mieszamy energicznie i rozlewamy do szklaneczek gdy przestygnie chowamy do lodówki na 3, 4 godz , najlepiej na całą noc .
Krok 4 - Panna Cotta foto
5
szklaneczkę z panna cottą odwracamy i przekładamy na talerzyk , polewamy sosem , u mnie jagodowy :)
Krok 5 - Panna Cotta foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.01.2013 19:25
bez wanilii ???
Ada-Gaba 04.10.2012 21:07
jeden z ulubionych deserow
Anna169Hosz 16.09.2012 20:35
Bajeczna panna:)
Wacław 20.08.2012 09:51
pyszny deser
freekate 14.03.2012 06:32
mój ulubiony deser :)
ziutula
ziutula 13.03.2012 23:28
wygląda apetycznie i udanie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak