Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gwiazdki z łososia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony łosoś 200 g
limonka 1/2 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
olej 2 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
chleb tostowy 6 kromki
masło 15 g
czosnek 1 zabek
pietruszka 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gwiazdki z łososia

Na początku przygotowujemy masło czosnkowe, żeby się schłodziło i można było je ładnie pokroić. Do miseczki wrzucamy miekkie masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną drobno pietruszkę, wszystko dokładnie mieszamy, zwijamy w folie aluminiowa tworząc wałeczek i wkładamy do zamrażalnika, lub lodówki zależy jak szybko będziemy je podawać.
Łososia rozdrabniamy do miseczki jak na tatar, dodajemy sok wyciśnięty z limonki i otarta skórkę, olej i przyprawy, dokładnie mieszamy. Z chleba tostowego wycinamy gwiazdki. W foremce układamy chleb a następnie wypełniamy całą masa z łososia, na wierzch układamy kawałek masełka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 20.03.2012 20:24
świetnie się prezentują :)
Justyna Jussstiii 14.03.2012 14:12
super
Agiatis 13.03.2012 21:18
Super;) pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak