Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy mocno czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 sztuka
sól 1/8 łyżeczki
cukier puder 150 g
kakao 50 g
cynamon 1/2 łyżeczki
esencja waniliowa 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy mocno czekoladowe

Białka ubić z solą na sztywną pianę, po tym czasie dodać cukier puder i ubijać aż powstaną szczyty, a piana będzie błyszcząca. Wyłączamy mikser i delikatnie dodajemy kakao, cynamon i esencję i mieszamy łyżką. Na blachę wykładamy papier do pieczenia i formujemy bezy, zachowując odstępy bo urosną. Pieczemy ok 1 h w temperaturze 130 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 23.05.2012 23:23
Uwielbiam bezy. Te czekoladowe też.
Mala 13.03.2012 21:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak