Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Ziemniaki obieramy ze skórki, dokładnie płuczemy. 1/4 ziemniaków gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Pozostałe ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Surowe ziemniaki odciskamy z nadmiaru soku przy pomocy tetrowej pieluchy.


Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pychotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tego myku z łączeniem wód nie widziałem. Z checią wypróbuję. A o co kaman z tym dodawaniem krochmalu do warzyw bo się zgubiłem w tym miejscu?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Krochmal (a więc mąkę, która zbierze się na dnie garnka z odcedzania surowych ziemniaków) dodajesz do startych surowych ziemniaków zmieszanych z ugotowanymi i przeciśniętymi przez praskę, a wtedy nie trzeba praktycznie dawać kupnej mąki ziemniaczanej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w opisie przepisu masz napisane "warzyw" (wiem ze ziemniak to warzywo) ale myślałem ze może chodzi o TE warzywa i tak się zastanawiałem gdzie są tam one w przepisie :o)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !