Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola w miodowo- musztardowym sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 15 dag
majonez 2 czubate łyżki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżeczki
pieprz
żółte pomidorki cherry
śmietana 12% 6 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola w miodowo- musztardowym sosie

Kroki postępowania

1
Warzywa dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Do majonezu dodajemy śmietanę oraz musztardę.
Krok 1 - Rukola w miodowo- musztardowym sosie foto
2
Doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem.
Krok 2 - Rukola w miodowo- musztardowym sosie foto
3
Sosem zalewamy sałatę, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Rukola w miodowo- musztardowym sosie foto
4
Przybieramy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami cherry. Podajemy od razu po przygotowani
Krok 4 - Rukola w miodowo- musztardowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.02.2016 21:09
dobra sałatka :)
pacpaw 18.03.2012 20:15
czasami lubie sobię te gorczyczki pochrupać :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak