Sposób przygotowania

Masło ucieramy starannie z cukrem- dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao.
Łączymy wszystkie składniki wyrabiając ciasto. Do ciasta dodajemy odrobinę aromatu migdałowego.
Ciasto owijamy folią i schłądzamy około 45 minut w lodówce.
Następnie ciasto wałkujemy cienko- wycinamy kółka- układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Upieczone ciastka zostawiamy do wystygnięcia.
Połowe smarujemy grubo kremem czekoladowym i przykrywamy resztą ciastek.
Możemy je posypać cukrem pudrem i dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ślicznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    fantastyczne. i ten krem... :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    extra
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !