Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z soku z kapusty białej i czerwonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
kapusta czerwona 1 kg
rzodkiewki 10 dag
ogórek kwaszony 1 sztuka
sok buraczany 1 szklanka
sok z cytryny
cukier
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z soku z kapusty białej i czerwonej

Z kapusty obu rodzajów wycisnąć sok w sokowirówce. zmiksować go z sokiem buraczanym. rzodkiewki umyć i posiekać. ogórek umyć, obrać i też posiekać. chłodnik przyprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. dodać ogórek i rzodkiewki. podawać ze słonymi paluszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak