Sposób przygotowania

Cukinię umyć. Na dno słoików wrzucić obrane ząbki czosnku i pokrojony w 2/3 cm kawałki korzeń chrzanu. Ułożyć w słoikach cukinię a w wolne przestrzenie wcisnąć koper oraz liście porzeczki. Zalać zimną, przegotowaną osoloną wodą( dość mocno słoną). Kisić w chłodnym miejscu podobnie jak ogórki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    kolejny fajny pomysł na wykorzystanie cukinii :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    dziś wypróbuję jestem ciekawa smaku :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny pomysł,na pewno kiedyś wykorzystam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !