Sposób przygotowania

Kapustę drobno pokroić, gotować 5 minut w osolonym wrzątku. odcedzić i ostudzić. jabłka umyć i bez obierania zetrzeć na tarce jarzynowej lub poszatkować nożem i skropić octem z marynaty. cebulę obrać, posiekać, oprószyć cukrem i wygnieść łyżką. śliwki wyjąć z marynaty i pokroić w paseczki. z oleju i kilku łyżek marynaty przyrządzić sos, doprawić go solą i cukrem. polać sałatkę, dokładnie mieszając, by kapusta zmieniła kolor na czerwony pod wpływem octu. wyłożyć na salaterkę i podawać do pieczonego mięsa, zwłaszcza drobiu i cielęciny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !