Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty czerwonej, jabłek i śliwek marynowanych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 40 dag
jabłka 3 sztuki
sliwki marynowane 10 sztuk
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty czerwonej, jabłek i śliwek marynowanych

Kapustę drobno pokroić, gotować 5 minut w osolonym wrzątku. odcedzić i ostudzić. jabłka umyć i bez obierania zetrzeć na tarce jarzynowej lub poszatkować nożem i skropić octem z marynaty. cebulę obrać, posiekać, oprószyć cukrem i wygnieść łyżką. śliwki wyjąć z marynaty i pokroić w paseczki. z oleju i kilku łyżek marynaty przyrządzić sos, doprawić go solą i cukrem. polać sałatkę, dokładnie mieszając, by kapusta zmieniła kolor na czerwony pod wpływem octu. wyłożyć na salaterkę i podawać do pieczonego mięsa, zwłaszcza drobiu i cielęciny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak