Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawałki wieprzowiny w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1/2 kg
sól, pieprz do smaku
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kawałki wieprzowiny w panierce

Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić do smaku. Jajko roztrzepać. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w startym serze, następnie w jajku, bułce tartej, jajku i bułce tartej. Przygotowane kawałki mięsa smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ulubionym sosem, np. boczniakowym ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 12.09.2012 09:07
smacznie wygląda
adam1f 20.03.2012 00:13
dobre
Kasiax18 14.03.2012 21:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak