Sposób przygotowania

Boczniaki umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać garnek z małą ilością oleju, przysmażyć boczniaki, posolić, popieprzyć + na sam koniec dodać posiekaną cebulkę. Smażyć, aż cebulka będzie miękka. Masę ostudzić i delikatnie zmiksować (np. za pomocą blendera). Powstałą masę spowrotem przelać do garnka, dodać odrobinę wody (aby masa nie była zbyt gęsta), zagotować a na sam koniec zagęścić ( tzn. w szklance wymieszać odrobinę wody i mąki- i powstałą masę wlać do gotującego się sosu).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !