Sposób przygotowania

Na masę do tortu potrzebujemy:

1,5 kostki masła
3 jaja/całe/
15 dag cukru
1.5 łyżki kawy rozpuszczanej
1 łyżka spirytusu
cukier waniliowy

Z podanych składników na ciasto pieczemy jeden krążek na tort.Jeśli chcemy 2 warstwy tortu należy upiec osobno 2 krążki.
Białka należy ubić na sztywno,dodawać stopniowo cukier i żółtka.Do masy jajecznej wsypać delikatnie pozostałe składniki i delikatnie wymieszać.Piec w średnio nagrzanym piekarniku/ok.15 min./
Aby przygotować masę do tortu należy:
jajka ubić z cukrem na parze do uzyskania puszystej masy.Wystudzić.Masło utrzeć do białości i połączyć z masą jajeczną.Dodać schłodzoną kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody oraz spirytus.Gotową masą przełożyć krążki. orzechowe.Wierzch tortu można polać polewą czekoladową i dowolnie ozdobić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry tort
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    a ja sie zastanawialam co zrobic z orzechami ktore mam jeszcze z jesieni. Teraz juz wiem:)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    aż slinka cieknie, rewelacyjny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    I liga...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny tort pięknie ozdobiony
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ania96

    piękny tort,z pewnością przepyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !