Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo- borówkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
truskawka 2 garści
borówki 2 garści
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo- borówkowy

Do wody wrzucamy owoce. Czekamy, aż się wszystko zagotuje po czym zmniejszamy gaz. Kompot gotujemy na wolnym ogniu jakieś 10 minut. Po tym czasie doprawiamy cukrem i sokiem z cytryny.

Można podawać w każdej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.03.2012 10:30
takiej mieszanki,ze tak nazwe nie piłam
Agnieszka/gucio22 13.03.2012 23:32
musi być pyszny na ciepło i na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak