Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z winem i grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 75 dag
bulion warzywny 1 l
wino białe wytrawne 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z winem i grzankami

Cebule pokroić w plastry. Czosnek pokroić drobno. cebulę usmażyć na złocisty kolor. Pod koniec dodać czosnek. Następnie dodać łyżeczkę papryki słodkiej. Dodać do garnka i zalać bulionem i gotować chwilę. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki i wino. Rozlać do żaroodpornych miseczek. Położyć na wierzch bułkę przeciętą na plastry i na każdą z bulek polożyć plasterek sera żółtego. Włożyć do piekarnika i zapiekać aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 12.08.2012 16:37
pyszne
ronald88 14.03.2012 14:01
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak