Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos migdałowo-kokosowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 1/5 szklanki
mleko kokosowe 1/2 szklanki
mleko skondensowane 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos migdałowo-kokosowy

Płatki migdałów dla bardziej wyrazistego smaku prażymy przez około 2 minuty na szerokiej suchej patelni.Po uprażeniu miksujemy razem z 1/2 szklanki mleka kokosowego i 2 stołowymi łyżkami mleka skondensowanego.Po zmiksowaniu aby sos miał gładka konsystencje przecieramy go przez sito Przygotowanym sosem możemy polać budyń,który z takim sosem smakuje wyśmienicie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 15.03.2012 12:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak