Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z pieczarkami..

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
cukinia 1 średnia
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa
oregano szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z pieczarkami..

Na początek cukinię umyć , obrać , a następnie pokroić w plasterki o grubości około centymetra . Pieczarki umyć oczyścić i pokroić .Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucić plastry cukinii i dodać pieczarek . Tak smażyć cukinie z dwóch stron aż będzie miękka ( około 14 minut na małym ogniu ) , a pieczarki się usmażą .Posypać do smaku pieprzem , solą , oregano.Cukinię wyjąć z pieczarkami na talerz i delektować się smakiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak