Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej i pomidorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 30 dag
pomidory 20 dag
ogórki kwaszone 2 sztuki
śmietana osiemnastka 4 łyżki
sok z cytryny
cukier
pieprz
sól
bazylia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej i pomidorów

Kapustę pokroić w wąskie długie paski. pomidory (po sparzeniu i zdjęciu skórki) pokroić w ósemki, obrane ogórki- w półplasterki. śmietanę przyprawić solą, pieprzem i cukrem. przełożoną do salaterki kapustę skropić sokiem z cytryny i lekko posypać solą, na wierzchu ułożyć pomidory i ogórki. polać sosem i posypać bazylią lub koperkiem. podawać od mięs i ryb gotowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak