Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynką i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
ser 5 plasterków
szynka 5 plasterków
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól szczypta
pieprz szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynką i serem

Na początek mięso myjemy i kroimy na 5 plastrów , rozbijamy je tłuczkiem , kładziemy na nie po plasterku szynku i plasterku sera , następnie posypujemy solą i pieprzem .Następnie mięso zawijamy ,przypinamy wykałaczkami . Do miski wbijamy jajka i rozkłóconych jajkach moczymy roladki a następnie obtaczamy z każdej strony w wysypanej bułce tartej . Następnie układamy na rozgrzaną patelnie z olejem i smażymy z każdej strony aż się zrumienia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 14.03.2012 01:05
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak