Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
ziemiemniaki 2 kg
fasola 1 puszka
pietruszka do smaku
Martadela 20 dag
kiełbasa wiejska 20 dag
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada w panierce

Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do miękkości.

Mortadelę kroimy w kostkę, natkę pietruskzi siekamy drobno.

Obrane, ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki skręcamy dwukrotnie przez maszynkę.

Dodajemy fasolę do martadeli i natkę Mieszmay z ziemniakami. kolejno wykadamy na każdy wafel, farsz musi być GORĄCY to ważne, bo pod wpływem ciepła wafel mięknie i się zgina.

kolejno wykadamy na każdy wafel, farsz musi być GORĄCY to ważne, bo pod wpływem ciepła wafel mięknie i się zgina. Zawijamy w rulonik każdy wafel, tak zepowstaje kilka takich ruloników. Każdy z nich kroiimy na kilka cześci, w takie grube plasty,zetak powiem. Każdy plaster obtaczamy w dwóch stron w jajku (rozmieszanym na talerzu) i bułce tartej. Podsmażamy na patelni z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 15.03.2013 10:23
z barszczykiem musi byc pyszna
Dorota37 18.05.2012 07:19
smaczne
Anio?eczek 17.04.2012 19:24
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak