Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kwaszonej, cebuli i marchwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 40 dag
marchew 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
olej 3 łyżki
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kwaszonej, cebuli i marchwi

Kapustę- jeśli bardzo kwaśna- odcisnąć i grubo posiekać. jabłka umyć, bez obierania pokroić w kostkę i natychmiast połączyć z kapustą, by nie ściemniały. cebulę obrać, posiekać. Marchew wyszorować, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. połączyć składniki, wymieszać, doprawić cukrem i pieprzem, polać olejem. wyłożyć na salaterkę i posypać natką. podawać do wszystkich rodzajów mięs, zwłaszcza do pieczonej i smażonej wieprzowiny oraz ryb.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak