Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z mandarynek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszona skórka z mandarynek 5 dag
cukier 20 dag
woda 1 szklanka
spirytus 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z mandarynek

Skórkę włóż do słoika i zalej nią spirytusem, zamknij.

Odstaw na 2 dni w ciepłym miejscu.

Zlej (bez skórki) do butelki.

Cukier zagotuj z wodą, aby powstał syrop. Do gorącego stopniowo wlewaj nalewką, cały czas mieszając.

Przelej do czystych butelek, odstaw do sklarowania.

Po 2 tygodniach zlej płyn znad osadu. A następnie osad przefiltruj i klarowny połącz z nalewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 13.03.2012 18:08
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak