Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki bez zawijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
ryż 300 gram
kapusta 1 kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
majranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki bez zawijania

mięso cebulę kapustę mielimy maszynką, dodajemy do tego nie ugotowany ryż majeranek, jajka, bułkę tartą (tyle aby gołąbki ładnie się formowały) sól, pieprz. (soli i pieprzu około po łyżce)

Formujemy gołąbki, podsmażamy je lekko na patelni a następnie wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy pod przykryciem przez około 40 minut.

Podajemy np z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.03.2012 22:42
ciekawa metoda przyrządzania
Izabela/bella81 29.03.2012 00:09
lubię takie gołąbki, ale ja gotuję/duszę w wodzie z koncentratem pomidorowym lub ketchupem :)
smakowita 22.03.2012 22:45
na pewno smaczne
bursztynek 21.03.2012 21:10
ciekawy pomysł
Krystyna32 16.03.2012 10:12
pycha
Rogalik 14.03.2012 18:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak