Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszon

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 5 sztuk
cytryny
cukier 20 dag
Goździki całe Prymat 10 sztuk
Cynamon cały Prymat 1/3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kruszon

Umyć i sparzyć cytrusy. Zetrzeć skórkę i wycisnąć z nich sok. Wlać sok do wazy, dodać otartą skórkę. Zagotować 2 szklanki wody z cukrem i przyprawami. Gotować ok. 5 minut.

Zalać sok i skórki gorącym syropem. Zostawić na 2 godziny. Przecedzić sok z przyprawami, dodać wino i pokruszone kostki lodu.

Kruszon podaje się w szklanej wazie, z długą szklaną łyżką wazową, a można go również wlać do dzbanków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak