Sposób przygotowania

Owoce umyć, przełożyć do dużego słoja, zalać wódką i trzymać w cieple przez dwa tygodnie. Następnie nalewkę zlać, owoce odcisnąć przez lniany woreczek. Połączyć oba płyny. Z wody i cukru zagotować syrop, odszumować, dodać olejek i połączyć z nalewką. Natychmiat schłodzić. Rozlać do butelek, szczelnie zamknąć.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    nie piłem nigdy,niestety
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    mmm sama słodycz:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nigdy nie piłam nalewki z żurawiny, a ma taki piękny złocisty kolor.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    a może być suszona żurawina?
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Teresa niestety ja bym nie radziłabym robić z suszonej żurawiny, bo nie gwarantuję, że będzie równie smaczna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    apetycznie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    oj z żurawiny jest pyszniutka i bardzo wciągająca ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna_rozwarska

    ale pięknie wygląda:) chyba się skuszę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !