Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z żurawiny

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kg
woda 1 szkl
cukier 1 szkl
olejek migdałowy 3 krople
wódka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z żurawiny

Owoce umyć, przełożyć do dużego słoja, zalać wódką i trzymać w cieple przez dwa tygodnie. Następnie nalewkę zlać, owoce odcisnąć przez lniany woreczek. Połączyć oba płyny. Z wody i cukru zagotować syrop, odszumować, dodać olejek i połączyć z nalewką. Natychmiat schłodzić. Rozlać do butelek, szczelnie zamknąć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna_rozwarska 17.08.2013 14:18
ale pięknie wygląda:) chyba się skuszę:)
Ewelina38 07.06.2013 13:54
oj z żurawiny jest pyszniutka i bardzo wciągająca ;)
Iwusia 05.05.2013 23:41
apetycznie się zapowiada
czekoladka_m 07.11.2012 17:30
Teresa niestety ja bym nie radziłabym robić z suszonej żurawiny, bo nie gwarantuję, że będzie równie smaczna:)
Stenka 25.07.2012 21:30
a może być suszona żurawina?
anemon 21.05.2012 07:26
Nigdy nie piłam nalewki z żurawiny, a ma taki piękny złocisty kolor.
Justyna28 07.04.2012 20:01
mmm sama słodycz:)
tomek18 16.03.2012 08:09
nie piłem nigdy,niestety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak