Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna jarzynowa wg Piotra

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szponder wołowy 1/2 kg
kartofle 3 szt
sól 1/2 łyżeczki
marchew 1 szt
pieprz czarny 2 szczypta
seler 1/4 szt.
kapusta włoska 1/8 szt.
pietruszka 1 szt.
kostka warzywna 2 szt.
mieszanka warzywna 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna jarzynowa wg Piotra

Wołowinę kroimy na 3 kawałki, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 45 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę w plastrach, kawałek selera i pietruszkę, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy dalsze 15 minut. Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z kukurydzą, groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy młotkowanym pieprzem z kolendrą i gotujemy około 5 minut.Zupę rozlewamy do talerzy, na osobny talerz układamy kawałki ugotowanej wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.03.2012 18:19
i to na wołowince
teresa18 13.03.2012 17:34
bardzo lubię taki kolorowe zupy
teresa18 13.03.2012 17:34
bardzo lubię taki kolorowe zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak