Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza na stół wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
woda 2 szklanki
sól, pieprz do samku
cebul 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kasza na stół wigilijny

KAszę płuczemy w wodzie, następnie zalewamy 2 szklankami wody, woda ma byc osolona. Zagotowywujemy , oczywiscie na wolnym ogniu tak około 10 minut, miesając. Nasepnie garnuszek z kaszą zdejmujemy z kuchenki , przykrywamy przykrywkę , musimy owinąć w ręczniki i wkladamy najlepiej na jakąś godzinę pod pościel.
Nastepnie wykladamy do miseczki, polewamy podsmażoną cebulką ( podsmażona na ogniu z olejem, pokrojona w kosteczkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.08.2012 17:47
pyszna
Ewelina47 15.08.2012 19:12
ja lubię bardzo taką kaszę
mariel78 03.06.2012 20:32
może spróbuję w tym roku kaszę przeforsowac
Angelika10 01.05.2012 00:15
Ja lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak