Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę, oprószyć przyprawą do gulaszu oraz solą i pieprzem. W brytfance rozgrzać 3 łyżki margaryny, wrzucić mięso, podsmażyć. Zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebule posiekać, dodać do mięsa. Dusić ok. godz. pod przykryciem. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki oraz czosnek, dusić ponownie ok. 20 min. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Zagęścić czubatą łyżeczką mąki zmieszaną z odrobiną wody. Podawać z kaszą z warzywami oraz papryczkami czerwonymi z serem solankowym w oleju.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pięknie podany! ha pewno był bardzo smaczny :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajnie prezentuje się na talerzu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetycznie podany
  • 2
    original
    Opublikowano

    jussta

    pyszny gulasz wykorzystam przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !