Sposób przygotowania

Na patelni smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka, po usmażeniu przekładamy go do miski bez tłuszczu z patelni.

Sos słodko kwaśny:

kroimy cebulę i paprykę w dużą kostkę i podsmażamy lekko na patelni (dopóki cebula się nie zarumieni), bez tłuszczu paprykę i cebulę przekładamy do garnka, dodajemy do warzyw ananasa pokrojonego również w dużą kostkę ( około jeden plasterek na 6 części).

1 sos słodko kwaśny z torebki rozrabiamy z 400 ml wody i dodajemy do warzyw i ananasa i zaczynamy gotować.


w misce rozrabiamy 4 płaskie łyżki cukru z 6 łyżkami octu balsamicznego, dodajemy do sosu.

następnie dodajemy ketchup.

Sok z puszki ananasa mieszamy z 3 łyżkami mąki kukurydzianej, dodajemy do sosu, dodajemy również kurczaka.

smacznego podajemy z ryżem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawe, takiego jeszcze nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    musi być pyszny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !