Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 3 szt
serki homogenizowane 2 szt
mandarynki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

przygotowujemy 3 galaretki według przepisu na opakowaniu:
proponuję truskawkową wiśniową i pomarańczową.

Jak galaretki PRAWIE stężeją dwie z nich łączymy w osobnych naczyniach z serkami 200ml. Mieszamy mikserem.

Ja wymieszałam wiśniową z serkiem i wylałam na spód ciasta
Następnie pomarańczową z serkiem jako środkową warstwę

Wierzch ciasta to:
na 2 warstwy serka z galaretką układamy mandarynki i zalewamy je truskawkową galaretką.

Nie dodawajmy do ciasta cukru, jest lepsze bez niego. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 17.05.2012 20:48
,swietny
MagdaXXX 09.04.2012 11:18
można by biszkopt na spód dawać
Monika-twin 03.04.2012 06:33
szybko i smacznie! na pewno!
Robert10 26.03.2012 20:06
rarytas dla podniebienia
Elżbieta17 25.03.2012 21:33
super deser:)
ben-ka 25.03.2012 19:34
smaczny deserek.
smakowita 23.03.2012 20:08
bajeczny
Krystyna32 17.03.2012 14:10
extra
Rogalik 13.03.2012 17:59
pyszny
1j1o1l1a1 13.03.2012 15:53
szybko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak