Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokułami i prażonymi płatkami migdałowymi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1szt
ser feta 1 plaster
ser z niebieską pleśnia 100g
płatki migdałowe 3 łyżki
jagurt 1 mały
majonez 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokułami i prażonymi płatkami migdałowymi

Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie na pół-miękko.

Układamy brokuła w salaterce, na nim rozkruszamy fetę i ser pleśniowy.

Migdały prażymy na suchej patelni aż się przyrumienią.

Z jogurtu, majonezu, wyciśniętego przez praskę czosnku oraz koperku, soli i pieprzu przygotowujemy sos, którym następnie zalewamy sałatkę.

Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 20.11.2013 09:28
bardzo pyszna
monika1968 23.06.2012 22:13
Ciekawy pomysł
manaika 16.06.2012 12:06
pycha
Goya 07.06.2012 19:46
super
1j1o1l1a1 13.03.2012 14:19
wykwintna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak