Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w bułce tartej polanej masłem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczek szparagów 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1/2 kostki
bazylia szczypta
oregano szczypta
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w bułce tartej polanej masłem

Na początek szparagi dobrze umyć oczyścić i ugotować we wrzącej i osolonej wcześniej wodzie. Gotować aż będą miękkie . Następnie wyjąć z wody na talerz posypać bułką tartą , . Następnie masło włożyć do garnka i rozpuścić na małym ogniu następnie polać nim szparagi posypane bułką tartą . Udekorować kawałkami bazylii i oregano. Pyszne również na sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak