Sposób przygotowania

Płatki owsiane i słonecznik prażyć na suchej patelni, stale mieszając, aż uzyskają lekko rumiany kolor - pod koniec dodać sezam.
Wsypać całość do blendera.
Wlać oliwę, dodać wyciśnięty czosnek, koncentrat pomidorowy i sól - zmiksować na jednolitą masę.
Przełożyć do słoiczka, stukając nim o ladę, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Wstawić do lodówki.
Można przechowywać przez 7-10 dni.

Używać do zapiekanek, tostów i kanapek (krakersów, chipsów, paluszków).
Gęstość regulować ilością oliwy.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !